آنفولانزای مرغی
از وبلاگ نیک آهنگ، اینا رو کش رفتم. جدی بگیرید.
آیا از خوردن مرغ و دیگر پرندگان به بیماری مبتلا می شوم ؟
نه، چرا که اگر گوشت مرغ و ماکیان وهمچنین تخم آنها به خوبی پخته شود سبب از بین رفتن ویروس است. اما ویروس می تواند در گوشت خام آلوده زنده بماند. رعایت بهداشت - شستن دستها و ضد عفونی تمام وسایل در تماس با گوشت – ضروری است.
چگونه به این بیماری مبتلا می شوم؟
انسان از حمل و نقل گوشت الوده و یا وسایل در تماس با آن مبتلا می شود. چندین مورد مشکوک به انتقال از انسان به انسان مشاهده شده است، اما این انتقال پس از تماس نزدیک طولانی اتفاق می افتد و آنفلونزای مرغی هنوز براحتی از انسانی به انسان دیگر انتقال نمی یابد.
برای مقابله با آنفلونزای مرغی چه باید بکنم؟
اگر عالمگیری این بیماری اتفاق بیفتد برای کم کردن خطر ابتلا به بیماری کارهای زیرمفید اند:
دست های خود را بشویید. شستن گاه به گاه دست ها بهترین راه جلوگیری از عفونت های ویروسی است. بخاطر داشته باشید که از صابون و آب گرم استفاده کرده و تمام نقاط دست هایتان را به هم بمالید، مدت زمان مالیدن دستها به هم به اندازه ای است که بتوانید تمام الفبا را برای خود تکرار کنید.
درصورت عالمگیری این بیماری به خبرها و توصیه های بهداشتی که وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی اعلام می کند، توجه کنید. اضطراب وهول شدن بد ترین کار و حفظ خونسردی مفید ترین راه است.
چه کسی مستعد آنفلونزای مرغی است؟
معمولا آنفلونزا برای کودکان و سالمندان خطرناک است. اما در برخی جوامع این موضوع بستگی به مصونیت آن در برابر آنفلونزا دارد. برای نمونه آنفلونزای سال 1918 برروی بزرگسالان جوانتر بیش از بزرگسالان مسن تر از 40 سال اثر داشت. عقیده بر این است که ویروس مشابهی 40 سال پیش از شخصی به شخص دیگر منتقل شده و بعضی از مبتلایان مقداری ایمن شده اند.
تاکنون چه تعداد به این بیماری مبتلا شده اند؟
تا تاریخ 24 اکتبر 2005 سازمان بهداشت جهانی 121 مورد ابتلا به این بیماری را گزارش کرده است و تاکنون 62 نفر جان سپرده اند. تعداد زیادی پرنده مبتلا شده اند و در ترکیه و بلغارستان به از بین بردن ماکیان ها منجر شده است. با وجود تایید مبتلا یان به این بیماری، و این که این تعداد درصد کمی از کل مبتلایان را نشان می دهد، احتمال مبتلا شدن مردم به این ویروس از گوشت کشتارگاه ها کم است.
نه، چرا که اگر گوشت مرغ و ماکیان وهمچنین تخم آنها به خوبی پخته شود سبب از بین رفتن ویروس است. اما ویروس می تواند در گوشت خام آلوده زنده بماند. رعایت بهداشت - شستن دستها و ضد عفونی تمام وسایل در تماس با گوشت – ضروری است.
چگونه به این بیماری مبتلا می شوم؟
انسان از حمل و نقل گوشت الوده و یا وسایل در تماس با آن مبتلا می شود. چندین مورد مشکوک به انتقال از انسان به انسان مشاهده شده است، اما این انتقال پس از تماس نزدیک طولانی اتفاق می افتد و آنفلونزای مرغی هنوز براحتی از انسانی به انسان دیگر انتقال نمی یابد.
برای مقابله با آنفلونزای مرغی چه باید بکنم؟
اگر عالمگیری این بیماری اتفاق بیفتد برای کم کردن خطر ابتلا به بیماری کارهای زیرمفید اند:
دست های خود را بشویید. شستن گاه به گاه دست ها بهترین راه جلوگیری از عفونت های ویروسی است. بخاطر داشته باشید که از صابون و آب گرم استفاده کرده و تمام نقاط دست هایتان را به هم بمالید، مدت زمان مالیدن دستها به هم به اندازه ای است که بتوانید تمام الفبا را برای خود تکرار کنید.
درصورت عالمگیری این بیماری به خبرها و توصیه های بهداشتی که وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی اعلام می کند، توجه کنید. اضطراب وهول شدن بد ترین کار و حفظ خونسردی مفید ترین راه است.
چه کسی مستعد آنفلونزای مرغی است؟
معمولا آنفلونزا برای کودکان و سالمندان خطرناک است. اما در برخی جوامع این موضوع بستگی به مصونیت آن در برابر آنفلونزا دارد. برای نمونه آنفلونزای سال 1918 برروی بزرگسالان جوانتر بیش از بزرگسالان مسن تر از 40 سال اثر داشت. عقیده بر این است که ویروس مشابهی 40 سال پیش از شخصی به شخص دیگر منتقل شده و بعضی از مبتلایان مقداری ایمن شده اند.
تاکنون چه تعداد به این بیماری مبتلا شده اند؟
تا تاریخ 24 اکتبر 2005 سازمان بهداشت جهانی 121 مورد ابتلا به این بیماری را گزارش کرده است و تاکنون 62 نفر جان سپرده اند. تعداد زیادی پرنده مبتلا شده اند و در ترکیه و بلغارستان به از بین بردن ماکیان ها منجر شده است. با وجود تایید مبتلا یان به این بیماری، و این که این تعداد درصد کمی از کل مبتلایان را نشان می دهد، احتمال مبتلا شدن مردم به این ویروس از گوشت کشتارگاه ها کم است.
۱۰:۵۴ -
مامان غزل
![]() |