قلیه ماهی
اول از همه باید بگم که این غذا باید با یک عالمه عشق و ذوق و حوصله پخته بشه و گرنه لطفا" برین همون نون پنیر رو بچسبین که سنگین تره!
مواد لازم : (اندازه مواد غذایی ها؟!! وا! اگه اندازه ها رو نمی دونین، بهتره بی خیالش بشین! دلیلشم اینه مثلا" میزان مصرف ماهی رو با توجه به تعداد افراد خونواده و حجم شکمتون می تونین اندازه بگیرین.)
1 - سبزی گشنیز و کمی شمبلیله
2 - ماهی تازه
3- پیاز و سیر
4 - گردو
5- تمر هندی
6- فلفل قرمز
7 - زرد چوبه
طرز تهیه :
ابتدا پیازها رو خرد میکنید و شروع میکنید به سرخ کردن ترجیحا" توی قابلمه و قبل از اینکه کاملا" سرخ بشن، سیر خرد شده رو اضافه میکنید و میذارید تا هر دو باهم سرخ بشن با زرد چوبه. چون سیر زود سرخ میشه نباید از همون اول سیر را اضافه کنید.
بعد از اینکه پیاز و سیر رو سرخ کردید، سبزی رو بهش اضافه می کنین و خوب سرخ میکنید. بعد از اینکه سبزی سرخ کردید، شیره تمر هندی صاف شده و گردوی خرد شده میریزید روش و میذارید اونقدری قل بخوره که آبش کم بشه.
وقتی که مایه خورشتی آبش جمع شد و جا افتاد (در حد یک دو قاشق آب داشته باشه)، ماهی بدون استخون و پوست رو که قبلا" توی یه مقدار خیلی کم روغن یکمی سرخ شده یا توی فر پخته شده (من معمولا" ماهی سمن که خیلی زود می پزه و نرم و ترده ولی در عین حال وا نمی ره، استفاده می کنم)، رو بهش اضافه کنین و بعد از چند تا قل زیرش رو خاموش کنید و از خوردن قلیه ماهی با پلوی ته دیگ زعفرونی دبش لذت ببرید.
نکات :
هر چی ماهی گوشتی تر، بهتر.
اصولا" این غذا باید تند باشه، پس در مصرف فلفل صرفه جویی نفرمایید. قبل از تند کردنش می تونین واسه بچه ها یکمی سوا کنین.
از سیر هم تا می تونین استفاده کنین.
این خورشت به خاطر تمرهندی کمی باید ترش باشه. ترشیش رو به سلیقه خودتون کم و زیاد بکنین.
نمک هم به خاطر همین تمر هندی اضافه نمی کنیم یا خیلی کم.
سوسول بازی رو بذارید کنار و تا میتونید غذا رو چرب کنید، ولی نه اینکه یه وجب روغن روش باشه. درست کردن این غذا که این همه دنگ و فنگ داره، اگه یکمی بیشتر چربی رفت توی بدنتون، نگرانش نباشین. واسه درست کردن همین غذا دو برابرش چربی سوزونده اید. از آقایون خونه هم به بهانه همین چربی ها برای این امر خطیر کمک بگیرین و یا پیاده بفرستینشون سرکوچه که ماهی بخره یا همه تون پیاده برین واسه ماهی خریدن، که به نفع خودتون و خونواده است!
سبزی رو زیاد سرخ کنید تا غذا رنگ خوبی به خودش بگیره (سبز تیره).
می تونین این ماده خورشتی رو به مقدار زیادی درست کنین و قبل از اضافه کردن ماهی، این ماده خورشتی رو برای چند نوبت بسته بندی کنین و بذارین توی فریز، که هروقت هوسش کردین، برین فروشگاه سرکوچه تون یک تکه ماهی سمن بخرین و سرخ کنین و بذارین روی سبزی قلیه که قبلا" از فریزر درآوردین و توی پیرکس گذاشتین و یخش آب شده و توی فر، بعد از 10 دقیقه آماده است.
بعضی ها که خوش سلیقه هستن (مثل من)، یک تکه بزرگ ماهی سرخ شده رو قشنگ توی پیرکس و روی سبزی خورشتی می چینند و سرو می کنن.
این غذا رو باید خیلی تمیز بپزین. مثلا" اگه یه تیغ ماهی یا یه دونه از این هسته های تمر هندی یهویی بپره تو گلوتون، خب! غذا کوفت می شه که!!! منکه از اول گفتم این غذا رو با عشق بپزین.
نوش جون!
آخر هفته قلیه ماهیی و آفتابی داشته باشین!
راستی! نتیجه ش رو هم بهم بگین که ببینم چه کارا کردین. تجربه، نکته یا چیزی؟
۲۳:۵۲ -
مامان غزل
![]() |